Burun Ameliyatı Sonrası Riskler Nelerdir?
Burun ameliyatı riskleri nelerdir? burun ameliyatı sonrası riskler, burun ameliyatından sonra yaşanılan sıkıntılar, en çok yaşanan burun ameliyatı sıkıntıları
Burun ameliyatı olmayı düşünen çoğu kişi google da yukarıdaki cümlelerden en az birini arar. Çıkan sonuçlar o kadar salakçaki sizi doğru yönlendirmez. Ameliyat risklerini o kadar basit gösterirler ki hele az biraz cesaretiniz varsa oo iyi imiş ya sıkıntı yok ben bunu atlatırım dersiniz. Arkadaşlar o ilk sıralarda çıkan makaleler, video içerikler tamamen sizi uyutmaya yönelik. Ben onlara kandım en önemli sıkıntıları hiç biri anlatmıyor. Burun ameliyatı çok basitmiş gibi sunuyorlar.
Size bu makalede yok kanama olur, yok ödemi geçirmezi zor olur, tampon canınızı yakar gibi böyle basit sıkıntılarla aklınızla dalga geçmeyeceğim. Asıl ve en önemli sıkıntılardan bahsedeceğim. Bu sıkıntılar forum sitelerinde çokça yaşanıp anlatılanlar ve benim de yaşadığım problemlerdir.
En çok yaşanılan riskler
1) Kemiklerin veya kıkırdakların fazla ellenmesi sonucu geri dönüşü olamayan bir burun yapısı bozukluğu ve kaçınılmaz revizyon ameliyatı.
2) Burun deliklerine müdahale edilerek küçültülüp yüzünüze yakışmayan bir yapı.
3) Göze çarpan asimetrik burun delikleri
4) Ameliyattan sonra ödemler geçince ortaya çıkan çukurlaşma problemleri bu problemler belki 1 yıl 2 yıl sonra ortaya çıkar. Burnunuza çok operasyon yapılacaksa büyük ihtimalle ileride çıkacak bu problemler.
5) Burun sırtı çok törpilenecekse eğer ileride burnunuzun sarkma riski daha yüksek olacaktır.
6) Estetiksel sıkıntılarınız çoksa ameliyattan sonra o burnu da beğenmeme riskiniz fazla olacaktır. İnsan eliyle yapılmış burun ne kadar hoşumuza gidebilir ki. Tamamen bize basit gösterildiği için oluyoruz.
7) 2. ameliyatı riski her zaman hiç olmayan birine göre daha fazla olacaktır. Her zaman dikkat etmek zorunda kalacaksınız burnunuza. Bu da yaşamınızdan kısıtlamaya gitmeniz anlamına gelecektir.
8) Yukarıdakilerden birini yaşarsanız bunun psikolojik sıkıntısı daha ağır olacaktır. Depresyon riski kaçınılmazdır. Her gün burun kontrol etme, keşke olmasaydım pişmanlıkları ile geçen bir ömür ile karşı karşıya kalma olasılığı.
9) Burun dokuların zarar görmesi nedeniyle eski elastik yapısını ve canlılığını kaybetme riski.
10) Burun ameliyatı gecirmiş her hangi birine sorun büyük çoğuluğunun aklında tekrar ameliyat olmak fikri vardır. Bu yüzden hiç olmamak daha iyidir.
11) Eğer burun ucu desteklenmesi için kıkırdak konulacaksa bir daha asla esnek olamayacağı. Bu durum Burun ucunun hiç hareket edememesi anlamına gelmektedir. Genellikle dik burun isteyenlerde bu durum yaşanıyor.
Doktornuz ne kadar iyi olursa olsun yukarıdaki sıkıntıları yaşamayacağınızın garantisi yoktur. Bu sıkıntıları öğrenin ve ona göre karar verir. Kendi burnunuzu başka ameliyat olmuş kişilerle karıştırmayın herkesin yüz yapısı farklıdır. Bu riskler belki 3 yıl sonra çıkabilir. Hiç bir garantisi olmadığı için uzun vadede bu riskleri göze almak çok büyük hatadır. Benim gibi aklınız başınıza ameliyat olduktan sonra gelirse kaybetmiş olacaksınız. Burun ameliyatından korkun cesaret sizi ameliyat masasına kadar götürür. Sonrası tam bir muallak. Hele ki motive edici videolar makaleler okursanız gerçekleri görmeme olasılığınız fazla olacaktır. Bu süreci yaşamadan iyi ameliyat olmuşları değil kötü ameliyat geçirmişleri dikkate alın. Onun pişmanlığı sizin de pişmanlığınız olmasın. Bu makale belki içini karartmış olabilir ama olabilitesi yüksek gerçekleri öğrenmek riskleri daha iyi analiz etme şansı verir.