Blog Yazmanın Önemi Nedir? Neden Blog Yazmalıyız?


Hayatın, her zaman ve her anında öğretici bir misyonu vardır. Çoğu zaman öğrendiklerimizi ilerleyen zamanlarda unuturuz ve hatırlayamayız ya da öğrendiklerimizi başkalarına da göstermek isteriz ki işte tam bu devrede araya kişisel bloglar girer. Blog yazmamızın hayatımıza kattığı bir çok güzel yanları vardır. Bunların en önemlilerini bu makalede ele alacağız.

Sizin hayatınız, sizin fikirleriniz

Blog tutmak kimsenin karışmasına imkan vermeden hayatınızı anlatacağınız ve bu anlattıklarınıza göre sizi tanıyacak insanların, size saygınlık katacak bir geri dönüşü olacaktır. Çünkü blogda yazacağınız her şey sizin yaptıklarınızı, fikirlerinizi, bilginizi, hayat görüşünüzü, heyecanlarınızı yansıtacağı için toplum arasında sizi ayrı bir yere konumlandıracaktır. Sizi bu mecrada takip eden herkese kendi konumunuzu, bilginizi ben buyum diyerek karşı tarafa biraz da olsa kendiniz ile ilgili fragman yayınlamış olursunuz. Yani bilgi düzeyinizi en üst seviyede
gösterecek mecradır ve kalıcıdır. Söz uçar yazı kalır.

Bu mecrada konuşarak değinemediğiniz her şeye burada uzun uzun anlatabilirsiniz. Zaman ve mekan kısıtlaması olmadan sizi tanımak ve anlamak isteyene en iyi şekilde kendinizi anlatırsınız.

Blog macerası yaratıcılığı ve öğrenmeyi tetikler

Blog yazan biri kendine bir misyon belirler. Bu misyon bloga sürekli içerik üretme ve öğretme arzusu şeklinde de tanımlanabilir. Bu durum da öğrenmeyi, yeniden keşfetmemizi sağlayacaktır. Yeri geldiğinde hiç olmayan, değinilmeyen, unutulan konuları sizin tekrar hatırlatmanız için bunları araştıracak, araştırırken öğrenecek ve analiz ederek en iyi şekilde yayınlamanızı sağlayacaktır. Bu da yaratıcılığınızı ve öğrenme iç güdünüzü üst seviyelere çıkaracaktır.

Yazma ve iletişim becerisini en iyi forma sokar

Bloga yazılan her içerik aslında bir fikrin ürünüdür. Bu fikri karşı tarafa aktarabilmek için yazma becerinizi geliştirecektir. İlk yazılan blogla en son yazılan blog arasında geniş bir fark vardır. İlk bloglar her zaman vasat, anlamsız olabilir. Bir de son yazdığınız bloga bakın, artık ne kadar anlamlı cümleler kurulmuş, herkesin anlayacağı kelimeler seçilmiş ve makale düzeni en iyi şekilde uygulanmış. Soyut olan düşünceler yazıya aktarılarak bir anda somutlaşarak anlam kazanmış. İşte bu durum sizin yazma becerinizin ne kadar geliştiğini ve ya gelişeceğinizi gösterir.

Yazan insanlar iletişimi en kuvvetli olan insanlardır. Ne dedikleri hemen anlaşılır, ağızdan çıkan her kelimenin anlamını doğru aksedebildikleri kanıtlanmıştır. Yani blog yazmak ileri safhada iletişim becerisini de güçlendirecektir. Bu da artık “beni yanlış anladın” ikilemlerine sokmayacaktır.

En güçlü CV bloglardır

Hayatınızda ki tüm gelişmeleri cv kağıdına yazamazsınız. İlgi alanlarınızı, hayat görüşlerinizi, bilgi birikiminizi o kağıtlara sığdıramazsınız. Yeteneklerinizi doğrudan sergileyemezsiniz. İşte bu sebeple bloglar iş başvurusunda en iyi referansınız olacaktır. Çünkü İK (İnsan Kaynakları) sizi en iyi bloglar sayesinde tanır ve işe alma sürecinizi kolaylaştırır. Bu sebeple blog tutanla tutmayan bir olamaz.

Blog yazmak iyi bir konuşmacı yapar

Yukarıda iletişimi kuvvetlendirirden bahsetmiştim. Yazı yazarak, insanları etkileyecek ve anlayacağı kelimeleri kullanarak kendini iyi ifade eden biri artık bunu konuşmaya döktüğünde hiç de zorlanmayacaktır. Bu bir süreçtir. Bilinç altımızda biz fark etmesekte yeni alışkanlıklar kazanmış olacağız. Bu alışkanlıklar düşünülen her şeyi en iyi şekilde karşı tarafa makalelerde olduğu gibi konuşma yolu ile de aktarmamızı sağlayacaktır. Yani bir blog tutarak çoğu insanın bu beceriyi kazanabilmesi için harcadığı o kadar para ve zamana karşı siz doğal olarak bu beceriyi edinmiş olacaksınız.

Yeni beceriler, yeni alışkanlıklar edinmenizi sağlar

Aslında yukarıdaki bahsettiklerim bir beceri ve bir alışkanlığın öğreticisidir. Yazacağınız her içerik bir anlam ifade etmeli bunu da kullanıcıya ulaştırmak için aslında pazarlama, hayal gücü gibi etkenleri bir araya getirmeden yapamazsınız. Bu da sizin fark etmeseniz bile yeni beceriler kazanmanızı sağlar. Artık kendinizi en iyi şekilde anlatmak için kelimeler hep alakalı seçilecektir. Cümleyi kurmadan hızlıca düşünüp en uygun kelimeleri bir araya getirerek sunacaksınız.

İsterseniz sesli olarak da dinleyebilirsiniz

You may also like...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir