10) Uygulamaları Nerelerde Yayınlayabiliriz?
Yaptığımız uygulamaları yayınlayabileceğimiz birçok alan vardır. Tabi ki en zengin imkan androidte. İos tarafı çok kısıtlı olduğu için Apple App Store uygulama mağazasına bağımlıyız. Üye olma adımlarını gösterip gereksiz yere bilgi kirliliği yapmayacağım. Üye olmak için sitelerine girmeniz yeterli zaten.
1) Google Play Store
Android dünyasında başarı yakalamak istiyorsanız mutlaka burada yer almalısınız. Aksi taktirde yatırımınız boşa gider. Diğer yayınlayacağınız siteler alternatif değil sadece ekstra yerlerdir. Buranın altını çiziyorum alternatifi yok. Çünkü Google Play Store uygulaması android telefonlara varsayılan olarak gelmektedir. Burada uygulama yayınlamadan önce geliştirici hesabı açmak için bir kereliğine 25$ ödemeniz gereklidir. Üyelik aldıktan sonra istediğiniz kadar uygulama yayınlayabilirsiniz. Bu başlık yatırım yapmamızda kritik rol oynadığı için ayrı bir bölümde en ince ayrıntısına kadar “Google Play ve App Store’da Uygulama Yayınlanırken Dikkat Edilmesi Gerekilenler” başlık altında inceleyeceğiz.
2) App Store Marketi (Ios)
Google Play Storeden farklı olarak burada uygulama yayınlamak istiyorsanız her yıl Apple’in belirlediği yıllık ücreti ödemelisiniz. Dünya genelinde 99$ dır. Bu ücret ülkemizde genellikle sabit kur üzerinden belirlenir. Bu yazıyı okuduğunuzda 649 TL dir. (Fiyatlar değişkenlik gösterebilir). İos için tek yayınlayabileceğiniz platform burasıdır. İphone kullanıcıları, android kullanıcılar gibi başka kaynaklardan uygulama aramazlar App Storede varsa indirir.
3) Samsung Marketi (Android), HUAWEI AppGallery (Android),Xiaomi Market (Android), Diğer markalar
Her telefon markasının kendi uygulama marketi olur onlara da geliştirici hesabı alarak bilinirliğinizi arttırır ve kullanıcı kitlenizi yükseltebilirsiniz. Bu marketler şuan için developer hesabı almak ücretsiz ileride durum ne olur bilmem. Yerinizi alsanız iyi olur. Yükleme yapmasanız bile yedekte dursun.